۹ عادت موفق و بدون ‌هزینۀ افراد ثروتمند


پول همه چیز نیست، اما بی‌پولی بهانه‌ای غیرموجه برای انجام دادن یا ندادن بسیاری از کارهاست.

آیا هرگز از خود سؤال کرده‌اید که چگونه افرادی خاص توانسته‌اند این‌قدر موفق شوند؟ قطعاً از خود سؤال کرده‌اید. ایدۀ خوب، انگیزه، پشتکار و اندکی شانس حتماً در موفقیت آن‌ها تأثیرگذار بوده است، اما موفق‌ترین افراد عادت‌های مشترک دارند. در اینجا به 9 عادت که باعث دستیابی آن‌ها به موفقیت شده است اشاره می‌کنیم:

ثروتمندسحرخیز هستند

اوباما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، ریچارد برانسون، جک دورسی، لری شولتز، تیم کوک و اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس همگی به سحرخیزی مشهور هستند. اما این ویژگی چگونه منجر به موفقیت آن‌ها شده است؟ افراد سحرخیز فرصت می‌کنند که به درخواست‌های دیگران پاسخ دهند، ورزش ‌کنند و زمان کافی برای رسیدگی به امور شخصی داشته باشند به همین دلیل روز خود را زودتر از دیگران آغاز می‌کنند. همچنین افراد سحرخیز معمولاً خوشحال‌تر و فعال‌ترند.

 

مراقبه می‌کنند

ری دالیو مؤسس شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری بریج‌واتر اَسوشیتس در سال 2013 به روزنامۀ هافینگتون پست گفت: «مراقبه بیش از هر چیز دیگری در زندگی‌ عامل اصلی تمام موفقیت‌هایی بود که کسب کردم.» البته دالیو تنها شخصی نیست که موفقیت خود را مدیون مراقبه است. اُپرا، روپرت مرداک، راسل سیمونز، آریانا هافینگتون، بیل فورد و پادماسری واریر همگی مراقبه را یکی از عوامل اصلی موفقیت خود معرفی کرده‌اند.

مراقبت از جسم و ذهن با تمدد اعصاب، ورزش، تغذیۀ سالم و خواب کافی باعث افزایش احتمال دستیابی به موفقیت می‌شود.

 

شبکه‌سازی می‌کنند

افراد موفق به اهمیت شبکه‌سازی واقفند. درواقع، پژوهش‌ها نشان داده که شبکه‌سازی باعث عملکرد بهتر افراد در محل کار و افزایش احتمال یافتن شغل می‌شود. شبکه‌سازی همچنین باعث می‌شود که افراد موفق نوآوری بیشتری داشته باشند. دیل کارنگی در کتاب بی‌نظیر خود با نام آیین دوست‌یابی نوشت که افراد موفق به ندرت گلایه یا انتقاد می‌کنند. آن‌ها صادقند و تلاش می‌کنند که همدل باشند.

 

خود را مشغول نگه می‌دارند

افراد موفق به ندرت بیکار می‌نشینند. افراد موفقی چون لیندون بی. جانسون و روبرت موزس برای انجام هر کاری بین شصت تا شصت و پنج ساعت وقت صرف می‌کردند. ایلان ماسک که هشتاد تا صد ساعت در هفته کار می‌کند گفته است: «یک کارآفرین باید چنین اخلاق حرفه‌ایی داشته باشد.»

 

تلویزیون نمی‌بینند، مطالعه می‌کنند

به گفتۀ توماس کورل نویسندۀ کتاب عادات ثروتمندان: عادت‌های روزانۀ افراد ثروتمند، 67 درصد افراد ثروتمند روزانه تنها یک ساعت یا کمتر تلویزیون تماشا می‌کنند. کورلی همچنین متوجه شد که تنها 6 درصد ثروتمندان برنامه‌های سرگرم‌کننده می‌بینند در حالیکه این عدد برای افراد فقیر یا کم‌درآمد 78 درصد است.

علاوه‌براین، 86 درصد ثروتمندان علاقه به مطالعه دارند و 88 درصد آنان می‌گویند که با هدف خودسازی روزانه سی دقیقه یا بیشتر مطالعه می‌کنند.

 

 

می‌دانند که چه زمانی «نه» بگویند

وارن بافت: «تفاوت افراد موفق با افراد بسیار موفق این است که افراد بسیار موفق تقریباً به همه چیز نه می‌گویند.»

افراد موفق به این موضوع واقفند که با «نه» گفتن به منفی‌گرایی، کار اضافی و فعالیت‌هایی که تنها باعث اتلاف وقت هستند قادرند روی افزایش بهره‌وری تمرکز کنند. اگر به همه و همه چیز «بله» بگویند، آنگاه دچار حواس‌پرتی شدید خواهند شد و نخواهند توانست وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.

 

ثروت خود را مدیریت می‌کنند

علت رسیدن افراد موفق به جایگاه ممتازشان، مدیریت صحیح امور مالی‌شان بوده است. یعنی اینکه پول خود را به صورت منطقی سرمایه‌گذاری می‌کنند، در پی فرصت‌های تازه هستند و برای روز مبادا پس‌انداز دارند. آن‌ها سخاوتمندتر و مشتاق کمک به نیازمندان هستند. در اینجا صد و یک راهکار برای پس‌انداز پول مانند افراد ثروتمند جمع‌آوری کرده‌ام. علاوه‌براین به این واقعیت پی بردم که زندگی مشترکم با پس‌انداز کافی جهت تأمین مخارج یک سال، ده برابر بهتر شده است. درواقع چنین تدبیری مانع از فروپاشی زندگی مشترکم پس از ورشکستگی آخرین کسب و کارم شد.

ضرب‌المثلی قدیمی می‌گوید: وقتی شانس با آمادگی همراه شود، فرصت پدید می‌آید. موفق‌ترین افراد برای دستیابی به موفقیت همواره آمادگی خود را حفظ می‌کنند. همچنین انتظار دارند که شانس آن‌ها را پیدا کند که اغلب هم این‌چنین می‌شود.

 

هدف‌گذاری و تجسم می‌کنند

جول براون با تعداد زیادی از کارآفرینان بسیار موفق مصاحبه کرد و به این نتیجه رسید: «95 درصد افراد موفقی که با آن‌ها مصاحبه کردم، نوشتن اهداف، برنامه‌ها یا چشم‌اندازهای موفقیت خود را به طور منظم تمرین می‌کنند. آن‌ها این تمرین را شب‌ها یا اول صبح انجام می‌دهند تا برای مقابله با چالش‌هایی که انتظارشان را می‌کشند آمادگی داشته باشند.»

مترجم دکتر محمدحسین اکبرزاده

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *